Stimaa Btw Verplichtingen A Foto

Boekhouding

Ah, cijfertjes. Liefst niet in het rood en graag op een balans die in evenwicht is.
We blijven bij Stimaa boekhouders. Weliswaar niet de krukdroge variant maar nog steeds goed tot uitstekend met cijfertjes.

Graag of niet, elke onderneming krijgt eerder vroeger dan later te maken met btw-verplichtingen. Maandelijks, per kwartaal of jaarlijks, ze zijn geen reden tot paniek. Wij staan je daarin bij en zijn perfect geplaatst om je belangen te verdedigen tijdens een fiscale controle door onze overheid.

Stimaa Fiscale Optimalisatie 2 K Foto

Fiscaliteit

Het minst favoriete woord van menig Belg: belastingen. We voelen de rillingen tot hier. Geen reden tot ongerustheid, nochtans: belastingen horen erbij en stress komt daar – als het goed is – niet bij kijken.

We maken je persoonlijke belastingaangifte voor jou in orde en herhalen die oefening probleemloos voor je vennootschapsbelasting. Door een vennootschapsgroep op te richten, kunnen we via intelligente fiscale optimalisatie tussen vennootschappen de bekende Belgische belastingdruk binnen de perken houden. Het resultaat? Iedereen tevreden.

Stimaa Belastingaangifte G Foto

Juridisch

Enkel over centen wordt ruzie gemaakt. Toegegeven: de liefde is ook vaak reden tot dispuut maar wij zijn juridisch beter thuis in het eerste. Of het nu over erfopvolging of de meest geschikte vennootschapsvorm gaat, een plan hebben is belangrijk.

Door de juiste uit verschillende vennootschapsvormen te selecteren, leggen we meteen een goede basis voor elke economische activiteit die volgt. En, als eigenaar wil je dat ook later alles vlot verloopt. Een glazen bol hebben we niet, een successieplanning voor ondernemers wel.

Stimaa Buitenlandse Vennootschap Oprichten G Foto

Vermogensbeheer

Vermogen is een natuurkundige grootheid voor de energie per tijds… Ho, ander vakgebied! Met ‘Watt’ hebben we weinig, met vermogen kunnen we wel iets. En meer ook. Vermogensbeheer is onze discipline.

De vraag ‘Wat doen we met je opgebouwde vermogen?’ is wat ons ’s nachts uit onze slaap houdt en net daarom hoef jij er niet van wakker te liggen. Als ondernemer wil je een krachtig verhaal schrijven, met waarde. Daaruit vloeit vermogen en dat vermogen beheren en opbouwen kunnen wij als geen ander.

Stimaa Buitenlandse Vennootschap Oprichten K Foto

Startersbegeleiding

Starten is vaak het moeilijkste van het hele proces. Een goede eerste stap zetten is nochtans cruciaal voor alles wat volgt. Telkens opnieuw, want starten doe je als ondernemer doorgaans verschillende keren.

Veel ondernemingen beginnen als éénmanszaak en dat is geen toeval. Belangrijke volgende mijlpalen – en nieuwe starts, zo je wil – zijn de oprichting van een vzw of een vennootschap, al dan niet in het buitenland. En wanneer het echt uit zijn voegen barst, heb je personeel nodig: weer een ‘eerste keer’.

Stimaa Expat Begeleiding Foto

Expatbegeleiding

De wereld is een dorp en we globaliseren erop los maar we moeten niemand overtuigen als we stellen dat werken in het buitenland, in wat voor vorm ook, niet altijd synoniem is met eeuwige zonneschijn.

Of toch? De expat begeleiding door ons internationaal team van adviseurs en partners biedt in elk geval meer garanties dan halsoverkop je biezen pakken en het avontuur tegemoet vliegen. Internationaal én vlekkeloos, het werkt in beide richtingen: wie elders vertrekt en hier arriveert is net zo welkom bij ons.