Bijstand en verdediging bij fiscale controles

Groep Stimaa biedt bijstand en verdediging bij fiscale-, btw- en sociale controles van zelfstandigen, vennootschappen en bedrijvengroepen. Is Stimaa jouw vaste boekhouder of accountant van dienst, dan kennen we jouw dossier door en door. Maar ook wanneer wij niet eerder verantwoordelijk waren voor jouw boekhouding, kan Groep Stimaa jouw belangen verdedigen tijdens de belastingcontrole van je eenmanszaak of vennootschap.

 

Procedure fiscale controle

Wens je bijstand en verdediging bij fiscale controle en roep je hiervoor de hulp in van Groep Stimaa, dan zal jouw dossierbeheerder zeer nauwgezet te werk gaan teneinde de belastingcontrole van je eenmanszaak, vennootschap of bedrijvengroep in goede banen te leiden:

  • Grondige voorbereiding van de fiscale controle a.d.h.v. de eerste richtlijnen van de belastingcontroleur
  • Doornemen van al jouw vragen en bezorgdheden
  • Belastingcontrole op het kantoor van Stimaa of op jouw kantoor
  • Uitgebreide verslaggeving nadien over de focus van het onderzoek
  • Vraag tot verduidelijking van bepaalde verrichtingen
  • Nagaan van de opmerkingen van de belastingcontroleur
  • Formuleren van een sluitend antwoord

Noot: Een belastingcontrole verloopt het vlotst wanneer jij als zaakvoerder niet ter plaatse aanwezig bent maar als je je eenvoudigweg beschikbaar houdt voor vragen.

 

Bijstandsverzekering bij belastingcontrole

Ondersteuning en verdediging bij belastingcontroles valt niet onder de standaard pakketprijs van Groep Stimaa, maar wordt gefactureerd aan uurtarief. Betwist de fiscus jouw dossier, dan kunnen de hieraan gekoppelde kosten wel eens pittig zijn.

Een verzekering tegen fiscale controles, de zogenaamde bijstandsverzekering bij belastingcontrole of fiscale rechtsbijstand, beschermt jou tegen hoog oplopende dossierkosten.

Groep Stimaa geeft je advies hoe je je als ondernemer kan verzekeren tegen dit risico.