Een eerste medewerker aannemen roept vragen op

Ook al is het starten met personeel een mijlpaal in de geschiedenis van jouw bedrijf, een eerste medewerker aanwerven doet sommigen ook in het duister tasten. Hoeveel zal een nieuw personeelslid jou kosten per maand? Kan je gebruik maken van steunmaatregelen bij het aanwerven van personeel? En wat zijn je verplichtingen als toekomstige werkgever?

Als jouw onderneming groeit, groeit Groep Stimaa met jou mee.

 

Personeelsbeleid en boekhouding: hand in hand

Starten met personeel betekent dat je administratief en juridisch aan diverse verplichtingen zal moeten voldoen. De fiscale, boekhoudkundige en juridische adviseurs van Stimaa leggen jou haarfijn uit wat de te nemen stappen zijn bij het aanwerven en managen van personeel. We gaan voor jou na welk sociaal secretariaat het beste bij je past, en geven je fiscaal advies in functie van jouw verwachte omzet en de kosten van een eerste of bijkomend personeelslid. Zo begin je goed voorbereid aan dit nieuwe avontuur!

 

Geen zin in papierwerk? Wij ook niet.

Stimaa werkt nauw samen met diverse loonsecretariaten waardoor geen vraag ons te vreemd is. Als gevolmachtigde boekhouder en/of accountant heeft Stimaa bovendien toegang tot het digitaal platform van het sociaal secretariaat van jouw keuze. Zo vinden wij de nodige boekhoudkundige documenten met betrekking tot jouw loonadministratie terug in een handomdraai! Starten met personeel wordt hierdoor geen stresserende aangelegenheid, maar een logisch gevolg van het succes van jouw onderneming. Terwijl jij leert hoe je je nieuwe personeelslid het beste aanstuurt en motiveert, houdt Stimaa jouw boekhoudkundige verplichtingen nauwlettend in het oog.