Stimaa Successieplanning 2 K Foto

Starters

Zelf zijn we in 1986 gestart en alles wat we sinds die dag gedaan hebben, hoef jij niet nog eens te proberen. We hebben uitvoerig getest, geprobeerd, ervaren en geproefd, we hebben informatie en kennis gesprokkeld waar we konden en we hebben dat allemaal in een startersgids gegoten.

Stimaa beantwoordt elke startersvraag op een persoonlijke en praktische manier. Als de rechterhand die we voor ondernemers en klanten willen zijn. Begin niet op je eentje helemaal opnieuw: geniet van de door ons opgebouwde ervaring.

Stimaa Diensten G Foto

éénmanszaken

Ken je de voordelen van starten als eenmanszaak al? Behalve dat het administratief eenvoudig is? Veel gezonde zelfstandige ondernemingen zijn net gezond omdat ze in de basis goed gestart zijn. Dat gaat van de inschrijving bij de kruispuntbank tot het opmaken van een ondernemingsplan, met tussenin alle boekhoudkundige, sociale en fiscale stappen.

‘Starten’ doe je als ondernemer verschillende keren: wanneer je vermogen begint op te bouwen, met personeel, een tweede vestiging … Wij treden bij elke nieuwe start op als adviseur.

Stimaa Bancaire Bemiddeling G Foto

Vennootschappen

De verschillende vennootschapsvormen zijn na een Belgische hervorming nog met vier. Met – hoe kan het anders? – nog een drietal subtypes. Om maar te zeggen dat het ook na een vereenvoudiging complex kan blijven. Tenzij een van onze experts het kluwen voor en met jou ontrafelt en helderheid schept, waarna jij de meest geschikte vennootschapsvorm voor het uitkiezen hebt.

Een vennootschap is een rechtspersoon en leeft, ontwikkelt zich, groeit, splits of fusioneert. Bij elke stap en in elke fase staan wij paraat.

Stimaa Vermogensbeheer A Foto

Holdings

Een holding of meerdere vennootschappen oprichten is een belangrijke beslissing. Omdat het groei impliceert maar ook, en zeker, omdat het meerdere mogelijkheden schept. De woorden ‘fiscale optimalisatie’ klinken veel ondernemers als muziek in de oren en dat is terecht, op één voorwaarde: fiscale optimalisatie vereist fiscale expertise.

Een holding is een organisme. Er komen vennootschappen bij of er gaan er weg en er wordt al eens geherstructureerd. Elks stap in elke fase is een belangrijke. Vandaar dat Stimaa altijd in de buurt blijft.

Stimaa Expat Begeleiding Foto

Expats

Er zijn geen grenzen meer. Of toch? Zomaar internationaal aan de slag gaan is niet zo snel geregeld als deze zin noteren. Toch niet als je het goed wil doen, zonder onaangename verrassingen. Dat geldt in beide richtingen. Onze expat begeleiding staat als een huis op een zonnige buitenlandse locatie: ze maakt het leven beter en aangenamer.

Als het echt nodig is, komen we een weekje op die zonnige locatie zitten om je werkvergunning te regelen, of we helpen je hier wennen aan ons klimaat en helpen we we je aan een arbeidskaart.