Meerdere vennootschappen fiscaal optimaliseren

Een vennootschapsgroep of bedrijvengroep geldt al zodra je werkt met twee vennootschappen. Ben je dus eigenaar van twee of meerdere vennootschappen, dan zijn er een aantal optimalisatiestructuren of methodes tot fiscale optimalisatie die je kan hanteren tussen je verschillende vennootschappen of binnen de bedrijvengroep.

Ben je geen eigenaar van twee of meerdere vennootschappen? Ook dan loont het de moeite om die denkpiste samen met je fiscaal adviseur te bewandelen in het kader van fiscale optimalisatie van je vennootschap. Het oprichten van een tweede vennootschap vraagt sinds de huidige vernieuwde vennootschapswetgeving immers geen zware investeringen meer, en kan reeds met een minimum aan vermogen.

 

Optimalisatiestructuren voor vennootschapsgroepen

Nieuw opgerichte vennootschappen genieten sinds een aantal jaren van een aantal interessante gunstmaatregelen zoals bijvoorbeeld:

  • Het kunnen genieten van het verlaagde belastingtarief gedurende de eerste vier boekjaren na oprichting, dit terwijl er niet voldaan moet worden aan de bezoldigingsvoorwaarde.
  • Het kunnen genieten van de mogelijkheid tot uitkering van een dividend aan 15% roerende voorheffing (voor nieuw opgerichte vennootschappen of eventueel bestaande oudere vennootschappen met kapitaalverhoging)

Het werken met een vennootschapsgroep kan dus fiscaal voordeel opleveren voor zowel jijzelf als eigenaar, als voor de vennootschap.

 

Fiscaal optimaliseren samen met jouw fiscaal expert

Ben je geïnteresseerd in slimme fiscale optimalisatie voor je vennootschapsgroep(en)? De fiscale experten van Groep Stimaa halen voor jou het onderste uit de kan en denken verder dan hun neus lang is. Bovendien staan zij jou bij met hulp en bijstand bij fiscale controles en geven ze gericht advies over het optimaliseren van je nalatenschap en successieplanning. Zo kan jij je focussen op datgene wat voor jou écht telt.