Stimaa Eenmanszaak Oprichten K Foto
Icon Image Content 2

De inflatie bedraagt 9% en stijgt. De lonen van uw personeel stijgen mee maar dat geldt niet voor bedrijfsleiderslonen en forfaitaire onkostenvergoedingen.

De Algemene Vergadering van een vennootschap beslist hoeveel loon haar bestuurders of zaakvoerders krijgen. Sinds 2019 bedraagt de minimumbezoldiging voor het verlaagd vennootschapstarief 45 000 euro. Dit blijft ongewijzigd.

Is het een goed idee om de forfaitaire onkostenvergoeding te verhogen?

Jazeker. Deze vergoeding is belastingvrij voor u en aftrekbaar in de vennootschap. Alles wordt effectief duurder, ook je onkosten. Die vergoeding is belastingsvrij voor u en aftrekbaar in de vennootschap, dus handig meegenomen. Alles wordt fors duurder, dus waarom niet?

Wel even opletten!

Hou er rekening met dat een eventueel lopend akkoord met de fiscus over uw onkostenvergoeding (door vorige controle(s)) enkel naar de toekomst toe opzegbaar is. Als u zelf een aanpassing maakt, geldt dat als het opzeggen van dat akkoord. Wie dus zekerheid wenst over de verhoging van de onkostenvergoeding, vraagt ze best aan bij de rulingdienst.

Jouw bezoldiging optimaliseren?

Wil je graag weten hoe je jouw persoonlijke bezoldiging uit de vennootschap kan optimaliseren? Laat je adviseren door jouw boekhouder/fiscalist in één van de Stimaa-kantoren in jouw buurt.

Ik wil een afspraak